Гарячі тури: чи варто їх боятися

Найчастіше термін «гарячий тур» нас лякає, тому давайте розберемося, що таке «гарячий тур» і чи варто його боятися.



Палаюча путівка, гарячий тур – стан туристичної путівки, яка через деякі причини не була продана у визначений певними факторами час (виліт літака, відправлення поїзда, заздалегідь викуплені місця в готелі, фіксовані терміни). Така путівка продається за нижчою вартістю в зв'язку зі стислими термінами її реалізації; чим ближче кінець фіксованого терміну, тим дешевше буде коштувати путівка. 

Коли їх не буває

Гарячі тури турагенції обіцяють практично цілий рік, мало не в усіх напрямках. Але у таких турів є також свій сезон, не варто шукати і розраховувати на дійсно гарячий тур у високий сезон. Ми говоримо про період відпусток – липень-серпень, у цей час гарячих турів просто не буває, тому що практично все населення прагне в період відпустки поїхати на море. В цей час продається все: і 5 зірок, і дешеві «трієчки». Тому питання стоїть – «як полетіти», а не – «як полетіти задешево». 

Також ніколи не буває гарячих турів в дні свят, таких як Новий рік, травневі свята. Тому все, що ви бачите під вивіскою «гаряча пропозиція» в цей період, абсурдне. Вас або переселять в інший готель, або під слоганом «гаряча пропозиція» продадуть тур за загальноринковою вартістю. Але можуть бути випадки, коли тури горять і в високий сезон, наприклад, туристи відмовилися (втрачений паспорт, за станом здоров'я та інші непередбачувані обставини).

Коли вони бувають

Гарячі тури можна придбати на старті сезону, коли курортні готелі ще не повністю заповнені, море ще не прогріте. Також такі пропозиції можна вловити і в кінці сезону, коли кількість бортів на тиждень зменшується, але не так стрімко, як попит. У цей період готелі вже не забиті, в результаті йде зниження цін на найближчі вильоти, тому ви отримуєте можливість заплатити менше за ті ж послуги, що пропонувались у високий сезон за вищою ціною.

Як знайти гарячі путівки

Їх можна починати шукати за тиждень до запланованої поїздки. Варто підписатись на розсилку пропозицій від турагенцій, а також слідкувати за їх новинами в соціальних мережах. Таким чином, ви будете в курсі всіх пропозицій і зможете швидко зреагувати.

0 коммент.: