Цікаві факти про Таїланд

Таїланд – країна екзотичних фруктів, усміхнених людей, хаотичного дорожнього руху і прекрасних пляжів. У вас немає шансів не закохатися в цю країну – з її дивовижним колоритом і надзвичайною природою. Ми ж зібрали для вас 10 цікавих фактів про Таїланд, про які ви навіть не чули! 


1. Таїланд – єдина країна Південно-Східної Азії, що ніколи не була колонізована європейцями. На тайській мові її назва звучить як Пратхет Тхай, що перекладається як «земля вільних».

2. Найдовше правлячим в світі монархом був король Таїланду. При цьому самі тайці просто обожнювали свого короля Пхуміпона Адульядета. І для цього були свої вагомі причини – він володів патентом на створення штучних хмар, розробляв мости і греблі, вигадав національний гімн Таїланд і був просто талановитим саксофоністом і художником. Король Пхуміпон помер 13 жовтня 2016 року. 

3. В Таїланді зараз не 2017, а 2560 рік, адже літочислення в цій країні введеться з дня, коли народився Будда. Навіщо вам це знати? По прильоту в країни ви будете робити покупки в магазинах і супермаркетах. А на всіх етикетках буде стояти дата виробництва і строк придатності по місцевому буддиському календарю. Тому не дивуйтесь, якщо ви купите мінералку з кінцевою датою реалізації в 2561 році. 

4. Ще одна цікавинка Таїланду – 6 годинне числення часу. Більша частина країни 24 години в добі розділяє на 4 відрізки по 6 годин в кожному. 

5. Столиця Таїланду має найдовшу назву в світі. Ви здивуєтесь, адже всім відомо, що столицею країни є Бангкок. Проте це його коротенька назва, а повна звучить як Крунг Тхеп Маханакхон Амон Раттанакосин Махинтараюттхая Махаділок Пхоп Ноппарат Ратчатхані Буріром Удомратчанівет Махасатан Амон Піман Аватан Сатіт Саккатхаттійя Вітсанукам Прасит. В перекладі це означає "Місто ангелів, велике місто безсмертних, величне місто дев'яти коштовних каменів, щасливе місто, повне достатку грандіозний Королівський Палац, що нагадує божественну обитель, де царює перевтілений бог, споруджений Вішвакарманом по волі Індри".

6. Відмітився Таїланд і в книзі Рекордів Гіннесу. Саме тут знаходиться найбільша золота статуя Будди, найбільша крокодилова ферма, найбільший ресторан і найвищий готель. Це варто побачити, чи не так? 

7. Є в цій країні ще один рекорд – найменший ссавець в світі – свиноносий кажан – вага якого не більше монети в один пенні, також живе тут.

8. Любите сіамських кішок? Батьківщина пухнастиків саме Таїланд. Адже мало хто знає, але раніше ця країна мала назву Сіам. З тайської мови назва породи перекладається як «місячний алмаз». В країні є звичай дарувати пару сіамських кішок на весілля – для успішного і міцного шлюбу. 

9. Країна ченців буддистів. Раніше всі чоловіки Таїланду, навіть король, мали хоча б на якийсь час стати буддистом в віці до 20 років. 

10. В Таїланді голову вважають найголовнішою частиною тіла людини. Тут не прийнято доторкатися до голови, навіть маленької дитини. А стопи вважають найбруднішою частиною тіла, і їх намагаються навіть не демонструвати іншим людям.

Ну і факт від Туристичної Крамнички: Таїланд – це країна незабутніх вражень, які ми вам подаруємо. Варто лише забронювати тур своєї мрії в нашому агентстві.

Читайте також: 
Найцікавіші місця Хорватії, які ти мусиш відвідати

0 коммент.: