Найцікавіші місця Хорватії, які ти мусиш відвідати



Хорватія – по-справжньому дивовижна країна. Попри невелику площу вона багата на цікаві місця, що туристу-початківцю навіть важко визначитися, з чого починати знайомство з перлиною Адріатики? Туристична Крамничка склала свій рейтинг найцікавіших місць Хорватії, які потрібно відвідати в першу чергу.


Дубровник. Найкрасивіше, найвідоміше, найбільш відвідуване місто-курорт країни. Про нього ще кажуть: «Хто не бачив Дубровник, той не бачив Хорватії». 

Дубровник – перше місце для відвідування туристів, які цікавляться історією і ціную культурні пам’ятки. Це місто включено організацією ЮНЕСКО в трійку найкрасивіших міст Європи епохи Відродження. 

Дубровник розташований в надзвичайно мальовничій місцині: на схилах гір, втоплених в зелені лісів. І ще цікавий факт для тих, хто любить серіал «Гра престолів». Саме в Дубровнику знімали сцени з Королівської гавані.

Національний парк Плітвіцькі озера. Це місце просто вражає своєю красою. Його по праву можна назвати природним скарбом Хорватії. Ще в 1949 році Плітвіцькі озера отримали статус національного парку, а ще через 30 років їх занесли в реєстр «Світової спадщини» ЮНЕСКО. Природа Плітвіцьких озер справляє незабутнє враження – переконайтеся в цьому і ви. 

Ровінь. Маленьке містечко, яке місцеві називають «Рубіном Хорватії». Знаходиться Ровінь на півострові Істрія і архіпелазі з 22 островів. Найкрасивішими із них вважаються острови Святого Андрія та Святої Катерини. Вражає своєю мальовничістю і берегова лінія, обрамлена чистими пляжами. Це чудове місце для тихого відпочинку з сім’єю.

Пула. Найбільше місто Істрії, великий порт і міжнародний туристичний центр. Знаходиться в 6 км від міжнародного аеропорту. Пула вважається одним з найзагадковіших та незвичайних міст Хорватії. Має багату історію, вікові традиції та культуру.

Національний парк Паклениця. Улюблене місце альпіністів. Гірські піки, каньйони і надзвичайної краси природа – від місцевих краєвидів просто перехоплює подих. Шанувальники пішого туризму оцінять маршрути уздовж каньйонів Малої Паклениці і Великої Паклениці. 

Читайте також: 
Найкращі курорти Чорногорії

0 коммент.: