Найкращі курорти Чорногорії

Чорногорія – країна з помірним м’яким кліматом і природою дивовижної краси. Якщо ви бажаєте не лише отримати після відпустки стійку бронзову засмагу, а й насолодитися краєвидами, відвідати цікаві екскурсії, та скоштувати смачні національні страви, то вам – до Чорногорії. Туристична Крамничка пропонує ознайомитися з найпопулярнішими курортами цієї країни. 


Херцег-Нові. Розташований в самому початку Которської затоки. Це місто пишається своїми архітектурними та історичними пам’ятками, найбільша з яких Блакитна печера. Багатовікове панування турків, венеціанців і австрійців залишило відбиток на архітектурі міста: численні фортеці та вежі приваблюють просто тисячі туристів з усього світу. 
Туристична Крамничка радить обов’язково забратися в фортецю на прямовисній скелі, де влітку влаштовують круті вечірки та кіносеанси під відкритим небом. 


Котор. Це місто можна назвати справжнім історичним музеєм, експонатами якого виступають дивовижної краси будівлі, старі мостові та мешканці міста, які не проміняють затишок родинних гнізд, на холодний бетон новобудов. Навіть найкращі готелі Котора облаштовані встаровинних котеджах та віллах. Єдине але: в місті зовсім немає пляжів. За засмагою потрібно їхати в околиці Котора. 


Будва. Одне з найдревніших міст Адріатики і найпопулярніший курорт Чорногорії. Великий вибір готелів, затишних ресторанчиків і нічних клубів, чудові пляжі і чисті води Адріатичного моря. Будва однаково підходить як для галасливої молодіжної компанії, так і для тихого сімейного відпочинку. 


Бар. Місто ділиться на дві частини – Старий Бар і Новий Бар, що являється наймолодшим містом Чорногорії. Старий Бар ще називаються чорногорською Помпеєю через його історичні руїни, які приваблюють щосезону тисячі туристів. Бар має найпротяжніше узбережжя в країні і близько 20 пляжів. Найкращі пляжі з найчистішим морем оточені скелями і дещо віддалені від міста. 
Туристична Крамничка радить обов’язково забратися на вершину фортеці в Старому Барі та продзвонити у дзвін і побачити на власні очі найстаріше оливкове дерево в світі.

Ульцинь. Мусульманське місто поруч албанського кордону. Підходить для любителів кайтинга і віндсерфінга. Це курортне містечко має безліч дивовижних легенд: тут нібито тримали в полоні автора роману про Дон Кіхота Сервантеса, а образ Дульсінеї був списаний з ульцинської дівчини. Правда це чи ні – невідомо. А ось краса курорту, чорні піщані пляжі, оливкові гаї і надзвичайно мальовнича природа – це невід’ємна істина. 

Також читайте: 



0 коммент.: