Найкращі курорти Туреччини

Сьогодні сонячна і така близька Туреччина є одним із найпопулярніших курортів серед українців. Чудові пляжі, м’який клімат, доступна ціна і короткий переліт – все це працює на користь цій курортній країні. Ви плануєте відпустку і ваш вибір впав на Туреччину? Тоді вам буде цікаво ознайомитися з рейтингом найкращих курортів країни, що склала Туристична крамничка. 

Говорячи про Туреччину важливо відмітити, що ця країна омивається відразу чотирма морями. Можете відпочити на Середземному морі, а більшість курортів знаходяться саме тут, на Егейському, Чорному та Мармуровому морях. Все залежить лише від ваших смаків та вподобань! 

Отже, наш рейтинг кращих курортів Туреччини!

Сучасна Анталія

Найпопулярніший напрямок серед туристів. Курорт – справжній осередок готелів різного рівня: від семизіркового Mardan Palace до скромних, але недорогих трієчок. Чим так приваблює Анталія туристів? Тут чудові піщані пляжі і тепле море, а також розвинена інфраструктура. Ще одна перевага курорту – близьке розташування біля міжнародного аеропорту – всього 12 км від центру міста.


Тепла і сонячна Аланія

Цей курорт – ідеальний варіант для відпочинку з дітьми. Особливо для першого знайомства малюка з закордоном. Мілке море, що добре прогрівається, чисті пляжі з дрібним пісочком – тут вашій малечі буде максимально комфортно. Але і батькам не доведеться нудьгувати! В місті є багато нічних клубів, чудовий аквапарк, а також великий вибір екскурсій.

       

Розкішний Белек

Саме на цьому курорті знаходяться найкращі, найдорожчі та найпрестижніші готелі Туреччини. Вартість відпочинку в Белеку досить висока, але ті, хто цінує сервіс та розкіш, оцінять всі переваги курорту. Белек якнайкраще підходить для оздоровлення. Саме тут найчистіше гірське повітря, сповнене ароматом сосни та евкаліпту. Готелі курорти просто тонуть в густій зелені лісів, а свіже йодоване повітря від моря роблять відпочинок справжньою терапією для тіла і душі.



Молодіжний Кемер

Мекка молодих туристів, які приїздять до Туреччини щоб і по засмагати, і відірватися в нічних клубах. Мабуть, чи не єдиною «вадою» курорту є галькові пляжі. Тому він і не підходить для відпочинку з дітьми. Але море тут просто кришталь! В Кемері до послуг туристів є безліч екстремальних видів розваг: сафарі тур, похід в гори, дайвінг, рафтінг і т.д. І все це доповнюється надзвичайними краєвидами.


Старовинний Сіде

Для всіх любителів старовини і історії кращого курорту, ніж Сіде просто не знайти. Тут кожна вуличка, кожен закуток і будівля несуть на собі відбиток стародавню культури і має архітектурну цінність. Також Сіде підійде для тихо сімейного відпочинку з дітьми. Тут прекрасні пляжі з дрібним золотим піском і чисте тепле море. 




Перлина Егейського моря Мармаріс

Курорт не ввійшов в п’ятірку найпопулярніших місць відпочинку Туреччини, але ми не могли обійти його стороною. Особливість Мармаріса в тому, що омивається він відразу двома морями – Середземним і Егейським. Курорт славиться своєю первозданною природою, прозорим морем і чудовими піщаними пляжами, а також великою кількістю яхт-клубів.


Який би курорт Туреччини ви не обрали для відпочинку, ми впевненні, що незабутні враження від місцевого колориту, чудової атмосфери і прекрасної природи вам гарантовані на все життя.

Читайте також:

0 коммент.: