Кращі курорти Греції

Туристи все частіше для літнього відпочинку вибирають курорти Греції. І ми їх чудово розуміємо! Адже ця країна має чи не найбагатшу історію, славиться своєю гостинністю, смачнючою кухнею та розвиненою інфраструктурою курортних міст. Туристична крамничка підібрала для вас огляд найкращих курортів Греції.

Острів Крит

Найбільший курортний острів країни. Його береги омивають відразу три моря: Іонічне, Критське і Лівійське. Цей острів найкраще підходить для сімейного відпочинку з дітьми, а сприяють цьому чисті піщані пляжі, тепле море і солоне повітря. Крит ділиться на чотири регіони – Іракліон, Ханья, Ретимно і Ласіті, кожен з яких має свою неповторну атмосферу та історичні цінності.

Потрапити на Крит можна з любого куточку світу – на острові є три аеропорти (2 міжнародного сполучення, 1 місцевий). Легендарне місце, яке щороку відвідують тисячі туристів – міфічний Лабіринт Мінотавра.


Афіни

Ну звичайно, як столиця Греції може не потрапити в наш рейтинг? Це місто – колиска західної цивілізації. Сотні тисяч туристів приїжджають сюди, щоб на власні очі поглянути на історичні пам’ятки, які збереглися ще з античних часів. 

Найбільші пам’ятки Афін: Акрополь з древнім Парфеноном, храм Гефеста, старе місто Плака. Також варто відвідати музеї і храмові комплекси, який в місті більше 250.



Салоніки

Це друге по величині місто Греції і його ще називають культурною столицею країни. Якщо ви любите фестивалі, то в Салоніках щорічно проводиться десятки заходів різної тематики. Салоніки – молодіжний курорт с насиченим, гамірним і яскравим нічним життям. А що саме головне – активний нічний відпочинок тут гармонічно поєднується з історичними пам’ятками країни. Символом міста вважається Біла вежа - частина оборонної стіни. Раніше вона була тюрмою, а зараз це музей, який відкритий для відвідувачів. 


Халкідікі

Цей курорт обирають для спокійного і сімейного відпочинку. Місця відомі у всьому світі своїми чистими і охайними пляжами. Більшість із них відмічені «Блакитним прапором» ЄС. Море у берегів Халкідікі спокійне і тепле. Окрім пляжного відпочинку курорт славиться і екскурсійною програмою. Туристи можуть відвідати Святий Афон, печеру Петралона, Храм Зевса і гору Олімп. Якщо ви любите грецьку міфологію, то вам обов’язково треба обрати для відпочинку Халкідікі.


Острів Корфу

Наймальовничіший острів Середземномор’я. Оливкові зарослі, зелені ліси, апельсинові сади і чисті пляжі, що омивають найчистіші води Іонічного моря – ну як тут не залишити своє серце? Але нудьгувати тут не доведеться. Після пляжу ви можете насолодитися екскурсійною програмою і відвідати старе місто Керкіра, Старий і Новий форт, храм Спиридона Тримифутського і т.д. 


Читайте також:



0 коммент.: