Сіде - курорт евкаліптів, гранатів і піщаних пляжів



Сіде (в перекладі означає гранат і символізує родючість) - старовинний турецьке місто, розташоване на мальовничому півострові південно-східного Анталійського узбережжя. Місто знаходиться в оточенні апельсинових гаїв, соснових лісів, розташованих на схилах гір. Раніше Сіде виконував функцію порту, в даний час є центром морської торгівлі і курортним містечком, що включає в себе такі райони як Манавгат (селище на березі річки, в 6 км від міста), Кумкой (в 3 км від міста, з мальовничою бухтою і піщаними пляжами), Титрейенгель (в 7 км від міста, де поєднуються піщані пляжі і соснові ліси), Соргун і Чолакли (невеликі селища в 14 км від міста).


Клімат Сіде

У Сіде середземноморський клімат, субтропічний. Влітку - теплий (гарячий) і сухий, взимку - помірно дощовий і теплий. Середня температура повітря влітку - 25-35 °C, може досягати 45 °C, взимку середня температура повітря не опускається нижче 10 °C. Курортний сезон, як і у всій Туреччині, триває 7-8 місяців, з квітня по жовтень, сонце світить майже 300 днів. Температури води в зимові місяці - близько 17 °C, а в літні місяці - близько 28 °C. У Сіде досить м'який клімат з помірною вологістю, завдяки чому краще переносяться спекотні дні. Найкращим часом для відпочинку тут вважаються осінь і весна.

Для кого цей курорт?

• Відпочинок в Сіде вибирають любителі старожитностей та історичних екскурсій: в Сіде безліч храмів, колонад, античних театрів та інших споруд, що залишилися зі стародавніх часів. Багато з них добре збереглися, в древніх амфітеатрах і нині час від часу влаштовують різні вистави.






• Тури в Сіде підходять тим, хто шукає спокійний розслабляючий відпочинок.

• Сіде - це відмінне місце для відпочинку з дітьми: піщані пляжі, чисте повітря, неглибокі прибережні води і безліч дитячих розваг. Та ще й ціни на курорті одні з найнижчих.



• Також Сіде вважається ідеальним місцем для закоханих, адже за переказами, в цьому містечку, колись влаштували собі романтичне побачення красуня Клеопатра і Марк Антоній.

Курорти Сіде

Готелі тут на будь-який смак: від багатоповерхових високорівневих комплексів до так званих «апарт-отелей» (номер з кухнею). В основному готелі розташовані в курортних зонах.

• Кумкой (в 3 км від міста) привабливе місце для відпочинку з дітьми (пляжі знаходяться в бухті з пологими берегами, біля берега неглибоко) (Asteria Hotel, Papillon Muna, Paloma Perissia Resort).

• Чолакли (14 км від міста) - сучасні готелі з гарною інфраструктурою і золотисто-піщаними пляжами (Turan Prince Residence, Sural Resort)

• Тітреенгель - знаменитий піщаними пляжами і сосновим лісами (Grand Prestige Hotel, Kaya Side).

• Невелике селище Манавгат (в 6 км на північний схід від Сіде) - це типове турецьке селище, куди можна відправитися за покупками або здійснити захопливу подорож по гірській річці, що протікає в цьому місці.



Готелі в Сіде можуть сильно відрізнятися за розмірами, але більшість сучасних комплексів мають 150 і більше номерів, велику зелену територію, 1 або кілька басейнів, різні спортивні майданчики і центри розваг, де можна замовити екскурсії, морські прогулянки, джип-сафарі.

Ціни на готелі в Сіде залежать як від зірковості, так і від зручності розташування готелю. Нерідко можна почути думки, що Сіде - курорт сучасний і тому дорогий. Проте це не зовсім так - попри відмінний сервіс готелів, більшість з них орієнтовані не тільки на віп-персон. У самому ж місті Сіде і зовсім переважають недорогі готелі з невеликою територією. Такі варіанти підійдуть молодіжним компаніям і мандрівникам, які хочуть більше подорожувати містом.

0 коммент.: