Як побороти в собі страх перед польотами?

Кого з нас не ваблять далекі мандрівки та екзотичні острови? Але багато з нас радо проміняють чудовий відпочинок на відпустку на дивані лише через непоборне хвилювання перед польотом на літаку. Ми розкажемо вам, як побороти цей страх і відкрити для себе нові горизонти. На думку психологів, аерофобія – це не вроджений, а набутий страх. А значить, з ним можна легко розпрощатися! 

Дієві поради для лякливих мандрівників

За декілька днів до польоту відмовтесь від «важкої» їжі: смаженого, жирного, солодкого, а також кави. 

Приїздіть до аеропорту завчасно, щоб запобігти поспіху. Зайва метушня приведе до викиду адреналіну, що збільшить нервозність. 

Якщо вам стало зовсім страшно, випийте апельсинового соку. Він допоможе відновити рівень цукру в крові, що активно спалюється організмом під час стресу. 

Не варто до і під час перельоту ховати свій страх у чарці – не вживайте алкогольні напої.


Підкладіть під поясницю подушечку, а ногами обіпріться на підлогу, щоб ослабити тиск на живіт. Дихайте повільно і неглибоко, аби заспокоїти серцебиття. 

Якщо ваше дихання збилося і почастішало, подихайте декілька хвилин в паперовий пакет, або ж вдихніть гази із пляшечки з содовою. Двоокис вуглецю трішки вас заспокоїть. 

Заплющте очі і уявіть себе на відпочинку: на березі океану чи в мальовничому райському куточку. 

Зробіть розслаблюючу гімнастику: по черзі напружуйте і розслабляйте ступні, стегна, сідниці, прес - і так аж до маківки голови. 

Намагайтесь відразу ж заснути, щойно сядете в літак.
А взагалі, хочеться порадити вам думати лише про майбутній відпочинок, який подарує вам незабутні враження, і тоді страх перед польотом відступиться перед перспективою довгоочікуваної відпустки.

Читайте також: що таке гарячі тури і чи варто нам їх боятись?

0 коммент.: