Тонкощі туризму. Відпочинок в єгипетській перлині – Шарм-ель-Шейху

В перекладі назва цього мега-популярного єгипетського курорту означає «царська затока». Вже досить багато років теплі ласкаві води Червоного моря, його дивовижний підводний світ і спекотне африканське сонце роблять свою справу – ваблять мільйони туристів зі всього світу. 

Шарм-ель-Шейх – це завжди прекрасний рівень сервісу готелів, що знаходяться в барвистих бухтах, розважальні програми, різноманітне харчування та багато іншого - в цьому місті створені всі умови для незабутнього відпочинку.

І тут дуже велику роль відіграє надзвичайно вигідне розташування Шарм-ель-Шейху. Перлина Єгипту знаходиться в самому мальовничому його куточку. Туристи буквально закохуються в це місто, насолоджуючись чудовою красою безкрайніх гір, коралових рифів, пустелі, моря. Природа цього курорту просто перехоплює подих! 

Приголомшливі коралові рифи, що тягнуться вздовж усього узбережжя Червоного моря, є предметом гордості Шарм-ель-Шейха. Тому у туристів, що займаються дайвінгом, це місто-курорт користується особливою популярністю. Тут крім найкрасивіших коралових рифів можна знайти затонулі кораблі, що представляють інтерес для цінителів підводного світу. Професійним дайверам буде цікаво відвідати Блакитну діру - незвичайну вертикальну печеру, що знаходиться в глибинах Червоного моря.

Райони Шарм-ель-Шейха

Шарм-ель-Шейх складається з кількох мальовничих районів, що тягнуться вздовж узбережжя, навколо основних заток. В єдине ціле - Шарм - їх єднає головна вулиця Peace Road.

 Наама-Бей ( «бухта Старійшини») - найстаріша і упорядкована частина Шарм-ель-Шейха, суцільна низка готелів у дві-три лінії. Уздовж усього пляжу затоки Наама простягнулася пішохідна вулиця з ресторанами, кафе, дискотеками і магазинами.

 Шарм-ель-Майя знаходиться на південному заході курорту і славиться єдиним на курорті піщаним пляжем і східним ринком Old Market. Тут також знаходиться «Старе місто» з безліччю магазинчиків і кафе, і однойменна гавань, звідки яхти з туристами стартують на морські прогулянки і в заповідник Рас-Мохаммед.

 Шаркс-Бей - відносно нова курортна зона в Шармі, яка славиться розкішним кораловим рифом і висококласними готелями.

 Набк розташований в декількох кілометрах на північний схід від Наама-Бей, в сторону національного заповідника «Набк» і навпроти острова Тиран. Останнім часом це один з найбільш швидкозростаючих районів курорту, тут будується все більше нових готелів.

 Бухта Рас-Умм-ель-Сід знаходиться неподалік від Наама-Бей і славиться кораловими садами, повними морською живністю. Тут також розташований один з найбільш фешенебельних готелів на узбережжі - Ritz Carlton 5 *

А який курорт облюбували собі ви? Скоріше обирайте і гайда відпочивати!

0 коммент.: