Ви в ОАЕ: куди обов’язково треба сходити туристу


Об'єднані Арабські Емірати - це не тільки одна з найколоритніших країн світу, це ще й центр надзвичайної архітектури, яка коли-небудь була створена руками людини.

Кожен емірат цієї країни має свій шарм і неповторність, що приваблює мільйони туристів щорічно. На сьогоднішній день ОАЕ побили практично всі рекорди по гостинності, комфорту і розкоші.


Хоча основна частина узбережжя Перської затоки відведена Абу-Дабі (емірату, в якому знаходиться однойменна столиця ОАЕ), де відбулося сплетіння старовинної та сучасної архітектури, все одно велика частина унікальних місць зосереджена у всесвітньо відомому місті Дубаї.

Дубай - символ сучасності

Бурдж-Халіфа. А почнемо ми, мабуть, з найвищого хмарочоса в світі - Бурдж-Халіфа. Ця споруда має 163 поверхи і досягає висоти 800 метрів. У ньому розташована велика кількість офісів, фонтанів, приватних апартаментів, а також цілий готель. Але найголовніше те, що на цій будівлі знаходиться декілька оглядових майданчиків, з яких відкривається незабутній краєвид на Дубай. На один із них вас доправить швидкісний ліфт, який підніме вас на 125 п'ятий поверх всього за хвилину.



Пальмові острови. Дивом архітектурної думки, а також самим запаморочливим місцем Арабських Еміратів є штучно створені Пальмові острови. Це штучний архіпелаг, який складається з трьох островів - Дейра, Джебель Алі, Джумейра. Всі вони з'єднані в формі фінікових пальм. Пісок, вапняк і камені, за допомогою яких було здійснено даний проект, добули на узбережжі Перської затоки.



Насолодиться ж старою архітектурою, і пройнятися історією XIX століття, можна в Районі Бастакия (Дубай). Тут можна побачити традиційні арабські споруди, в яких на ті часи проживали ловці перлів, ще до того як почалася нафтова епоха.


Раз вже ви перебуваєте в Дубаї, то ні в якому разі не проходьте повз Золотого ринку, який розташований в торговому районі вищезгаданого міста. Тут ви зможете придбати ювелірні вироби з білого, рожевого і жовтого золота, мало не за найнижчою ціною в світі, причому кілограмами на вагу. Все це стало можливим через н оподаткування. Варто також заглянути на східний базар «Спайс сук», де можна поторгуватися за відмінні східні прянощі.


Вечірньої пори в Дубаї найкраще проводити біля найбільшого в світі музичного фонтану. Знаходиться він біля хмарочоса Бурдж-Халіфа, про який ми згадували раніше. Фонтан вразить вас різноманітністю кольорових гам, а також великою кількістю фігурних композицій.


Своє дозвілля ви можете провести в найбільшому торгово-розважальному комплексі світу - Дубай Моллі. Тут величезна кількість магазинів, шоу-румів, ринків, кінотеатрів і атракціонів на будь-який смак. А перлиною цього комплексу можна безперечно назвати акваріум з тисячами видів риб (він внесений до книги рекордів Гіннеса). Вміщує він 10 млн. Літрів води і 33 тис. Видів морських мешканців.


Для любителів спекотної погоди є чудовий аквапарк Wild Wadi (Дубаї). Перетинаючи поріг цього розважального парку, ви поринете в казку про Синдбада-мореплавця. На його території розташовано 30 гірок різного ступеня екстремальності. Найвідчайдушнішим варто спробувати ту, що під кутом 90 градусів і повністю закрита.

Абу-Дабі - місто поза часом

Вищезазначені місця всебічно розкривають всю красу Дубая, а тепер прийшов час приділити трошки уваги, нічим не поступається місту - Абу-Дабі.


Почнемо, мабуть, з тематичного парку Ferrari World, який знаходитися зовсім недалеко від столиці ОАЕ на штучно створеному острові Яс. Сама будівля повторює форми популярної моделі Ferrari GT. Вся архітектура покрита яскраво-червоним кольором з логотипом автомобільної марки на даху. Усередині ви зможете оцінити всі досягнення італійської фірми, а також копії пам'яток самої Італії.


Іншим, не менш інтригуючим місцем є історико-етнографічне село в Абу-Дабі. Його творці хотіли донести до відвідувачів весь колорит минулого ОАЕ. Архітектура в точності повторює побут бедуїнського поселення. Тут же присутні сувенірні магазини, в яких можна придбати традиційні предмети.

Ще одну незабутнім будівлю в столиці, можна назвати футуристичну вежу Capital Gate. Творці спробували відтворити ефект падіння, як у вежі в місті Піза. Ця будова може послужити відмінним фоном для фотографій на пам'ять.


Якими б краси не славилися Арабські Емірати, все ж найголовнішим надбанням вважаються - мечеті, палаци і форти. Кожна з цих архітектур вражає своєю оздобою і красою.


0 коммент.: